Головна » 2015 » Грудень » 9 » Ада Лавлейс. 200 років від дня народження
20:22
Ада Лавлейс. 200 років від дня народження


Детальніше:http://kirdey.com/ada-lavleys-200-rokiv-vid-dnya-narodzhennya

 10 грудня 1815 року у поета Байрона народилася донька, яка в 1842 році в свої 27 років написала першу програму для обчислювальної машини (парової) Беббіджа.
Детальніше:http://kirdey.com/tags/cey-den-v-istoriyi-matematiki

«Я - диявол чи ангел» (Ада Лавлейс, з листа Чарльзу Беббіджу 1843)

200 років від дня народження Ади Лавлейс, перший програміста людства

10 грудня 1815 року у поета Байрона народилася донька, яка в 1842 році в свої 27 років написала першу програму для обчислювальної машини (паровий) Беббіджа.

«Суть і призначення машини зміняться від того, яку інформацію ми в неї вкладемо. Машина зможе писати музику, малювати картини і покаже науці такі шляхи, які ми ніколи і ніде не бачили ». Ада Лавлейс

Ада - мова програмування, створена в 1979-1980 роках в ході проекту Міністерством оборони США з метою розробити єдиний мова програмування для вбудованих систем (тобто систем управління автоматизованими комплексами, функціонуючими в реальному часі). Малися на увазі, насамперед, бортові системи управління військовими об'єктами (кораблями, літаками, танками, ракетами, снарядами і т. П.). 10 грудня 1980 був затверджений стандарт мови.
Аналітична машина Чарльза Беббіджа - механічний апарат, винайдений англійським математиком Чарльзом Беббіджем, призначений для автоматизації обчислень шляхом апроксимації функцій многочленами та обчислення кінцевих різниць. Можливість наближеного представлення в многочленів логарифмів і тригонометричних функцій дозволяє розглядати цю машину як досить універсальний обчислювальний прилад.

Беббідж створив опис лічильної машини, яка змогла б робити обчислення з точністю до двадцятого знака. Креслення з численними валиками і шестерінками, які приводилися в рух важелем, ліг на стіл прем'єр-міністра. У +1823 році була виплачена перша субсидія на споруду того, що тепер вважається першим на Землі комп'ютером і відоме під назвою «Велика різницева машина Беббіджа». Будівництво тривало десять років, конструкція машини все більше ускладнювалася, і в тисяча вісімсот тридцять три році фінансування було припинено.
Детальніше:http://kirdey.com/ada-lavleys-200-rokiv-vid-dnya-narodzhennya«Шість місяців я розробляв проект машини більш досконалою, ніж перша. Я сам вражений обчислювальною потужністю, якій вона буде володіти! »- Чарлз Беббідж
Детальніше:http://kirdey.com/ada-lavleys-200-rokiv-vid-dnya-narodzhennya

Частина різницевої машини Чарльза Беббіджа, зібрана після смерті вченого його сином з деталей, знайдених в лабораторії батька.
 

 


Детальніше:http://kirdey.com/ada-lavleys-200-rokiv-vid-dnya-narodzhennya

 

 

Переглядів: 582 | Додав: Anzhela | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar